InFaNtile SPASM

Senyuman yang hilang selepas diserang INFANTILE SPASM
Pada Usia 4bulan...Ali Zikry mcm baby lain, dah boleh meniarap....gelak2...

video
Pada usia 6bulan , aku terperasan macam ada something yang tak kena pada Ali Zikry...bukan tarik...tp satu pergerakan yang sepontan terjadi selepas dia bangun tidur, semakin lama semakin teruk dan nampak menyakitkan....
selepas berjumpa dengan 2orang doktor pun, masih tak tahu ..kenapa..
at last..dapat juga jumpa pakar dan ujian EEG dijalankan untuk memastikan bahawa ianya adalah sawan atau cuma jerkly movement (dokto la kata)...selepas 2hari keputusan EEG telah diketahui dan keputusannya...dia mengidap sawan jenis INFANTILE SPASM sejenis sawan yang susah dikawal dengan ubat..2minggu kami menginap di hospital untuk mencuba ubat yang sesuai...seingat aku 2kali dia dimasukkan ke hospital untuk mencuba ubat yang sesuai.....
dalam masa yang sama kami mencuba ubat homopati...Alhamdulillah..sawannya telah hilang di mata kasar kami................selebihnya sejak tu ALI ZIKRY selalu masuk wad sebab demam..boleh dikatakan setiap bulan mesti masuk wad...Alhamdulillah selepas usia 1tahun 2bulan ...demamnya dah jarang terjadi...antibodi dah kuat agaknya ALHAMDULILLAH.
video

4 comments:

-NiD's- said...

kaksa'diah...terharunya nida baca pasai ali zikri nieh..ISTEMEWAnya dia......
syurga menanti dia DI sana........

ikankedah said...

Boleh share tak homopathi apa n kak mana nak cari tq

Unknown said...

Salam...anak saya juga baru disahkan mengidap infantile spasm...boleh x saya nak tanya rawatan ???

afitri sarbini said...

Salam...anak saya juga baru disahkan mengidap infantile spasm...boleh x saya nak tanya rawatan ???

Post a Comment

PeNguNJuNg CokLat DzaIraiFiq